Grillen på BMW X7 er ikke for stor

Der er meget snak om nye BMW’er for tiden. Især grillen, eller nyrerne som nogle kalder dem, har været til stor diskussion. De er nemlig vokset en del og de fleste nyrer er også vokset sammen. En stor grill er blevet et kendetegn ved rigtig mange helt nye BMW’er, men en af de første biler fra Bayern, som virkelig fik folk til at snakke om denne karakteristiske del af designet, er den kæmpestore BMW X7. Det var en af de første BMW’er med en gigantisk grill – men den er ikke for stor. Kontroversielt, jeg ved det godt, men en mindre grill på en stor hval som X7’eren ville simpelthen slet ikke passe ind. Efter at have levet med den i en uge, så vil jeg ikke kunne forestille mig, hvordan en mindre grill vil kunne se passende ud på en så stor bil. 

Det bringer os dog videre til BMW’s andre nye modeller. Her er det ikke lige så positivt, da grillen er latterlig overdimensioneret i forhold til resten af bilen, og hele køretøjets design, udtryk og stil smelter på ingen måde sammen med grillen. Det er tydeligt på en bil som den nye 4-serie. Jeg forstår sagtens, hvad BMW forsøger at gøre. De vil have et element på alle deres biler, som er letgenkendeligt, hvilket er grunden til den intense fokus omkring grillen på mange af deres nye designs. Det er bare som om, de lidt glemmer resten af bilen og hvad en BMW før kunne genkendes ved, og på den måde synes jeg idéen om genkendelighed falder til jords. Resten af bilen har nemlig fået et mere karakterløst design, som let kan forveksles med linjerne, som for eksempel ses på en Mercedes. De L-formede baglygter er også væk, det samme gælder de karakteristiske linjer hen af siden, samt at Hoffmeister-knækket på c-stolpen er blevet “glattet ud”. 

I starten syntes jeg også, at grillen på X7 var alt for stor. Nu har jeg vænnet mig til den, og den virker ingen gang stor mere. Jeg frygter, at jeg også vil vænne mig til grillen på den nye 4-serie. Send hjælp før det er for sent. 

 

Ebbe mener: Havde du sagt dette inden vi lånte bilen, så ville jeg have sendt dig på den mentale skadestue, men nu skal vi sammen derud. Jeg er desværre tilbøjelig til at give Lauge ret. Grillen er stor, men ikke for stor på X7. Det er den stadig på 7-serien, men på den ekstremt store X7 er det som om pengene passer.

Jeg har dog en lang række andre ankepunkter på bilen, der dog også overrasker positivt. Egentlig er jeg ikke fan af downsizing, og en sekscylindret benzinmotor er et aparte valg til en stor SUV, der klart passer bedst til bunker af moment fra en V8 – og gerne i diesel. Når det er sagt, så fungerer rækkesekseren med 340 hk ret godt – lyden er (med højttalerhjælp) meget BMW – det er næsten som at sidde i en gammel rækkesekser med sug. Men selv om lyden er som en E36 328 med sportsudstødning, så er det altså stadig en kæmpe SUV.´og dermed ikke sportslig, på andre parametre end lyden.

Og det er egentlig positivt – BMW har en tendens til at gøre de høje modeller ulideligt stive i affjedringen, men X7 er komfortabel og det er en god ting – for to tons bliver aldrig rigtigt sportsligt.

Min største anke på bilen er dog infotainment og komfort. Man kan ikke engang pause sin android, der kører over Bluetooth! Og så bliver jeg aldrig venner med ventilationsanlægget, der uanset temperatur forsøger at koge mine fødder. Infotainment-systemet virker i det hele taget ret gammeldags i forhold til ditto i Audi og Mercedes-Benz.

Nå ja, og selv om det er lækkert nok med individuelle stole på anden række (tilkøb), så er det temmelig upraktisk, at de ikke kan lægges ned. Når det er sagt, så blev jeg alt i alt positivt overrasket over X7, og hey – jeg kørte 10 km/l Aarhus-København-Skanderborg – det er godkendt, når hver bundgas-acceleration sender dig tre gear ned til soundtracket fra en gammel bimmer.

 

 

 

En tanke om “Grillen på BMW X7 er ikke for stor

 1. Hans-Henrik Iversen siger:

  Helt enig X7 kan sagtens “bære” den store grill/nyrer. Godkendt.

  Derimod kan 7 serien ikke “bære” den store grill/nyrer. Der er absolut ikke harmoni mellem nyrer og det på så stor en bil ellers vellykkede design.

  Jeg kører selv F32, 430d. Havde glædet mig til den nye 4 serie coupe`.
  Men den grill/nyrer, som BMW har monteret på den bil, har absolut ikke nogen form for sammenhæng med designet på den ellers veldesignede bil. Kølergrillen ødelægger helt bilen, så kører efter 22 år i fabriksnye BMW, i min sidste BMW.
  Ærgerligt, men sådan er det desværre. Jeg kan absolut ikke lide den nye grill og vænner mig ikke til den. Ved ikke om BMW har nedlagt deres designafdeling og fået ingeniører til at tegne dem :-):-)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *